Приеха бюджета на Община Русе

1
Той е с основни параметри - обща стойност 135 343 449 лева
Той е с основни параметри - обща стойност 135 343 449 лева Снимка: Dunavmost

Русе ще разполага с бюджет от 135 343 449 лева през тази година

Община Русе ще разполага с бюджет от 135 343 449 лева през тази година. Той бе приет днес на заседание на общинските съветници с 30 гласа "за", един "против" и 17 "въздържал се".

"Бюджетът е балансиран. Това е оптималният възможен бюджет, който администрация, която работи месец и половина през миналата година, може да направи. С настоящия бюджет започваме да изпълняваме нашата програма, която включва общината да бъде самостоятелна и силна", каза кметът на Русе Пенчо Милков.

По думите му бюджетът отразява новата политика с приемственост във всичко до момента, което е свършено.

"Изпълняване и довършване на проектите, които са започнати от предходната администрация, нови проекти подаваме за нови булеварди за осветление, за изграждане на младежки център. Бюджетът отразява плавната промяна в друга насока за управление, а мисля по-самостоятелна и силна община", каза Милков.

Капиталовите разходи за тази година осигуряват подобряване на инфраструктурата, активна работа по благоустрояването на общината, изграждането на автоматизирана информационна система за комплексно административно обслужване. Ще бъдат ремонтирани и сгради, сред които е Клубът на дейците на културата, който е в много лошо състояние, както и Симеоновата къща.

От местната управа припомнят, че през миналата година бюджетът на общината е бил 138 045 361 лева, като изпълнението му до края на ноември 2019 г. е 109 156 883 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари