Президентът на Словения е на официално посещение у нас

0

Румен Радев и Наташа Пирц Мусар ще проведат среща "на четири очи"

Държавният глава Румен Радев и президентът на Словения Наташа Пирц Мусар ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2. Наташа Пирц Мусар е на официално посещение в България по покана на президента Радев. След срещата се очаква да има пленарни разговори между официалните делегации на България и Словения, а по-късно двамата президенти ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала, посочват от прессекретариата на президента.

По-рано днес на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев и съпругата му Десислава Радева посрещнаха Наташа Пирц Мусар и съпруга ѝ Алеш Мусар с официална церемония. Държавният глава на Словения отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

Словения подкрепя влизането изцяло на България в Шенгенското пространство, а настоящото решение за приемането само по въздух и вода е временен компромис, каза президентът на Словения Наташа Пирц Мусар в навечерието на официалното си посещение в нашата страна, предаде БТА.

По думите ѝ решението не е идеално, но ще насърчи търговията и туризма. Като президент днес обаче много съжалявам да видя, как Шенген умира, тъй като няколко страни от ЕС въведоха отново граничен контрол, включително Словения по границата с Хърватия, каза Пирц Мусар.

Тя разказа за връзката си с България, за опита на Словения с еврото, за това какво е да си жена президент и за хобитата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари