През 2020-та ще носим пепит и подплънки

0

2020 година идва с някои съвсем нови тенденции, които не са се появявали от доста години.

Налагат се и линии, които започнаха да си проправят път през 2019-а, пише 24 часа.

От няколко сезона неоновите цветове си проправят път на модния подиум. В началото се появиха при спортните обувки, прехвърлиха се върху облеклото за фитнес и всекидневните дрехи. Догодина вече ще са дори при официалните вечерни облекла. Класическото синьо, което бе обявено за цвета на 2020 г., ще се конкурира по популярност с искрящите тонове.

Със сигурност най-доволни от хитовите предложения ще бъдат мъжете. Водещ тренд са прозрачните материи и ултракъсите дължини. Женското тяло ще бъде почти изцяло на показ, но това означава, че ще се наложи представителките на нежния пол да положат повече усилия, за да се сдобият със стройни фигури.

Мъжките костюми, които влязоха в дамския гардероб за деловото всекидневие, вече намират своето място и при вечерните официални тоалети. Към дългите рокли се добавят сака с уголемени размери. Всъщност обемните форми доминират на модния подиум. В този стил са пуловерите, якетата, мантата, чиито ръкави покриват пръстите на ръцете, огромни са и очилата, които заемат половината лице.

Отново се връщат на мода огромните подплънки, които се слагат на раменете. Саката и мантата в горната си част изглеждат доста внушителни. Така че спокойно може да не работите във фитнеса за гръб и рамене, подплънките ще създадат доста по-голям обем, отколкото бихте могли да постигнете с къртовски тренировки.

Въпреки че институтът “Пантон” определи класическото синьо за цвета на 2020 г., неоновите цветове са превзели голяма част от колекциите.

През топлите дни на следващата година жените ще захвърлят блузите и ще се разхождат по горнища на бански и сутиени, към дънки, поли и къси панталонки. Тази тенденция бе загатната в края на изминалото лято, но не постигна сериозна популярност. Тя обаче бе активно лансирана на модния подиум, така че успехът е неминуем.

Колкото по-лъскаво, толкова по-добре, твърдят модните спецове. Няма значение дали материите са златисти и сребристи, или са обсипани с пайети и блестящи камъни, важното е да лъщи и да се вижда отдалеч.

Прозрачните материи са тотален хит. Има ги при ризи, поли и рокли. По-свенливите ще ги носят с бодита отдолу, а разкрепостените жени ще са само по бикини, дори без сутиени.

Късите поли и рокли ще бъдат точно до под дупето и тази линия няма да е само за тийнейджърки и млади жени до около 30 години. Стига фигурата да го позволява, с ултракъси дължини могат да се издокарват и техните майки или поне така повелява световната линия.

Шапки във всякакви форми, с различни големини и от разнообразни материи ще красят главите ни. Това е задължителен аксесоар за 2020 г.

Мантата са най-разпространените връхни дрехи напоследък, като наред с класическия тренчкот се срещат всякакви негови разновидности. И не е странно, че дизайнери превърнаха мантото и в рокля, като дължината може да варира от средата на прасеца до съвсем къса.

Пепитът не е новост, а класика, която задължително присъства в гардероба на всяка жена, държаща на изискания стил. Разбира се, понякога този десен само бегло присъства в колекциите, друг път е основен тренд, както ще бъде и догодина. В един аутфит могат да бъдат вкарани два или три елемента от облеклото и аксесоарите с пепитен десен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари