Преустановиха временно издирването на изчезналия 34-годишен сноубордист в Рила

0
В момента спасителните екипи правят анализ на ситуацията, след което ще се вземе решение дали търсенето да продължи, или да бъде възобновено утре
В момента спасителните екипи правят анализ на ситуацията, след което ще се вземе решение дали търсенето да продължи, или да бъде възобновено утре

Акцията по издирването на 34-годишния сноубордист, който вчера изчезна в Рила над ски зона „Картала“, е временно преустановена

В момента спасителните екипи правят анализ на ситуацията, след което ще се вземе решение дали търсенето да продължи, или да бъде възобновено утре, предаде БНР.

Повече от денонощие продължава спасителната акция, която беше прекратена за около шест часа и възобновена тази сутрин. Претърсени са всички улеи и пътеки, по които карат фрирайдърите. Приятелите на изчезналия 34-годишен сноубордист от София също се включиха в издирването.

С помощта на две обучени кучета спасители от Благоевград, София и Банско влязоха в тялото на падналата вчера голяма лавина в района.

еше направен и опит за джипиес засичане на телефона на мъжа, който допреди часове беше включен. В момента се очаква специализирана техника на мобилния оператор, с която евентуално да се дадат по-точни координати. С оглед на това ще бъде взето решение дали акцията по издирването да продължи, или да бъде възобновена утре.

След толкова часове престой в планината, без добра екипировка и изключително тежки метеорологични условия, вероятността мъжът да е жив е много малка, заявиха от ПСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари