Прерязаха лентата на булевард "Тутракан"

0
Лентата на реконструирания булевард прерязаха еврокомисарят по регионална политика г-жа Корина Крецу,
Лентата на реконструирания булевард прерязаха еврокомисарят по регионална политика г-жа Корина Крецу, Снимка: Русе Нюз

Обновения по европейски проект, в участъка от Дунав мост то Захарна фабрика бул. „Тутракан“, официално влезе в експлоатация.

Лентата на реконструирания булевард прерязаха еврокомисарят по регионална политика г-жа Корина Крецу, заедно с вицепремиера по европейските фондове Томислав Дончев и кметовете на Русе Пламен Стоилов, и на Гюргево – Николае Барбу, прерязаха лентата на обновения бул. „Тутракан“ в Русе. Тържествен водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, съобщи Русе Нюз.

Областта, в която България и Румъния биха могли да засилят незабавно своето сътрудничество, е проектът за подобряване плаването по река Дунав, заяви в Русе еврокомисарят по регионалната политика Корина Крецу, предаде БГНЕС.

"С този проект ще допринесем за засилено сътрудничество и удобство както за стопанските субекти, така и за гражданите", каза още Крецу. Заедно с вицепремиера по европейските фондове Томислав Дончев тя присъства на откриването на ремонтирания булевард "Тутракан" в Русе, който е реализиран по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния.

Корина Крецу припомни, че за следващия програмен период 2014- 2020 за проекти по трансгранично сътрудничество се предвиждат 250 млн.евро. "Първият прием за набиране на проектни предложения вече е обявен, така че от българските и румънските власти зависи да заявят своя интерес с проектни предложения в рамките на този бюджет за следващите седем години. Аз споделям тази цел и това желание за развитие на региона, така че да се преодолеят дефицитите, наследени от нашата история, и да вървим в посока на най-развитите региони в Европа", каза още еврокомисарят.

За следващия програмен период България би могла да се възползва от обща сума в размер на 7,6 млрд. евро. Що се отнася до тези оперативни програми, утре ще проведем съответните разговори в София и с удоволствие ще имам готовност да ви информирам.

В рамките на двудневната си визита в България - днес в Русе, а утре в София, Корина Крецу ще се срещне с премиера Бойко Борисов. "Ще водим разговори за актуалното състояние на нещата, за новите възможности, по-конкретно по линия на политиката за сближаване на регионите, ще обсъждаме възможните реформи през новия период, както и новия инструментариум за изпълнение на новата политика за сближаване и стратегията по линия на структурните фондове и евентуална комбинация и с плана Юнкер", обясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари