Преназначават прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София в русенския съд

3
Процедурата е открита от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
Процедурата е открита от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Снимка: Снимка: Dunavmost

Процедурата е открита от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр.106/22.12.2023 г.) изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, откри процедури за преназначаване на прокурори по реда на чл. 194, ал. 1 от Закона за съдебната власт в органи на Прокуратурата на Република България. Процедурите предвиждат преназначаване на един прокурор от Районна прокуратура – Плевен в Районна прокуратура – Костинброд; на един прокурор от Районна прокуратура – Костинброд в Софийска районна прокуратура; на един прокурор от Районна прокуратура – Шумен в Районна прокуратура – Сливен, както и на един прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София в Окръжна прокуратура – Русе, съобщават от Висшия съдебен съвет.

На административните ръководители на съответните прокуратури е указано надлежно да уведомят прокурорите в органите за решението на Прокурорската колегия на ВСС за възможността в 7-дневен срок от получаването му да подадат заявления с мотиви за преназначаване по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    до 1
    Ами да беше прочел на ред 8-9:„...един прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София в Окръжна прокуратура – Русе...“ Като четеш само заглавията е така!
  • 11
    1
    Русенлия
    Е сега не разбрахмемедията какво иска да каже - прокурор от София в съда в Русе ли се назначава или в окръжна прокуратура Русе. Нещата са коренно различни и се оказва за пореден път, че "Дунав мост" като кучето на нивата си върши работата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари