Премиерът за Деня на Европа: Войната ни показва, че животът, единството и мирът са най-ценни

0
"Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет", написа Кирил Петков
"Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет", написа Кирил Петков Снимка: БГНЕС / Архив

Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война

На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на миналия век поставиха истински визионери, преживели ужаса на двете световни войни, разделението и огромната човешка мъка. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат смело напред в бъдещето и да поставят началото на обединението на европейския континент. Утвърждавайки единството и толерантността като свои основни ценности, Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет.

Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони съдби, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни показват, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите ценности и ние трябва с всички сили да ги пазим и отстояваме.

Вярвам, че Европа ще демонстрира своята сила и единство, защото само заедно можем да се справим с предизвикателствата и да излезем от тях още по-сплотени.

Кирил Петков, премиер на Република България

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    русенец
    Аз празнувам Деня на Европа. Не мога да празнувам деня на съветската окупационна армия. Вярно е, че на 08 май 1945 година Хитлеристка Германия капитулира пред САЩ, СССР и Великобритания. Но защо да е ден на Русия? Победата не е само тяхна. Отделно колко украинци, беларуси и други са загинали в тази война. Дори и да погледнем градовете герои - 4 от тях не са на руска територия. Но така наречените братушки си приписват заслугата да е само тяхна. А и да попитам нашите русороби, защо след като България не изпраща и един войник на Източния фрот и НЕ ОБЯВЯВА война на Русия, защо именно Съетска Русия обявява война на България и ни окупира. Явно интересите им към геостратегическото разположение. И страхът на "освободителите" да не влязат в България американци и англичани. С Великобритания и САЩ сме били в състояние на война и е било резонно именно те да влязат в България, а не руснаците. Но окупаторите са гледали своя собствен интерес.
  • 0
    4
    ъуъъ
    За съжаление - връщайте б!к0! Про100$ к!р0 е национален предател на България, той е чужденец, продал се е на сащ за 30 сребърника! Този чужденец дори не знае, че в България се празнува освобождението на света от хватката на Германия! Чужденецо, сега светът е в хватката на твоят господар - сащ! Подавай немедлено оставка и марш в сащ з смяна на пола!
  • -1
    3
    darkaveng
    Ма про100Киро, като пращаме оръжие на укрофашистите, как ще настъпи мир? Харвард, казваш, не, не съм бил там!
  • 5
    2
    Нели КОЛЕВА
    Г-н К. П. явно не знае,че без Денят на победата нямаше да има Ден на Европа!
  • 5
    1
    Ггруъг
    про100 к!р0, на 9 май празнуваме Деня на победата, денят на Русия! Нп си чужденец....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари