Кирил Петков: Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия с режима на Путин

1
"За съжаление Владимир Путин е имал добра стратегия от много по-рано. Изкупувайки газовите находища в Германия, той източва нивата на газа в Западна Европа", заяви министър-председателят
"За съжаление Владимир Путин е имал добра стратегия от много по-рано. Изкупувайки газовите находища в Германия, той източва нивата на газа в Западна Европа", заяви министър-председателят Снимка: Фейсбук

"Да помислим малко повече какво означава да сме приятелски народ, но неприемащ диктатура и какво е да сме част от ЕС", каза премиерът в встъпителното си слово при откриването на годишната среща на бизнеса с правителството в София Тех парк

"За съжаление Владимир Путин е имал добра стратегия от много по-рано. Изкупувайки газовите находища в Германия, той източва нивата на газа в Западна Европа. Ние сме в едно ужасно място откъм зависимост към Русия и локални източници, които вече са срещу зелената сделка на Европа. Единият вариант е да извадим българския калкулатор и да замълчим, а другият да кажем ние сме ЕС, ние сме НАТО."

Това заяви министър-председателят Кирил Петков , предаде  БГНЕС.

Според премиера, когато икономиката ни е натегната заради добро стратегическо паниране от страна на Русия, ние трябва да кажем кои са нашите ценности.

"Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия – на база култура, на база приятелства, с режима на Путин. Тези неща не са едно и също. Аз затова исках да коленича пред Шипка. Тази война ни дава възможност да махнем част от хибридите - да помислим малко повече какво означава да сме приятелски народ, но неприемащ диктатура и какво е да сме част от ЕС. Нас не ни е страх в момента какво ще прелети през българското небе, но Молдова я е страх", коментира още Кирил Петков.

По думите на премиера войната от една страна е възможност да погледнем бързо към алтернативата на енергийни източници.

"Още в петък с министър Александър Николов отиваме да видим какво се случва с прословутата гръцка връзка", съобщи Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    кацарова
    пътнико свиден ,пътнико млад !ОСТАВКА.
  • -2
    9
    До 2
    Два глупави въпроса в един коментар идват много!
  • -5
    8
    Сега
    Почвам да си мисля,че Хитлер е имал право ,през 1941 и май САЩ и Англя са съгласни ! ОТ червената гъсеница ,оттърване НЯМА !
  • 0
    7
    ДД
    Не празни приказки ! Твърда и повсеместна борба срещу петата колона на Путин ! Дясна партия на власт и повсеместна ЛУСТРАЦИЯ на всичко произлизащо от БКП !
  • -8
    6
    Д-р Бърковгъзов
    Кабинетът обслужва русофили и петоколонници !Не работим със ''Здравна каса '' . Заплащането в твърда валута ! Допускат се рубли само като хигиенен материал !Възрастова граница на пациентите до 98 години ! Прием - след записване в руското консулство !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари