Премахват телефонните кабини на Булфон в Русе

5
Уличните телефонни кабини са неизползваеми от години
Уличните телефонни кабини са неизползваеми от години Снимка: Facebook

За това съобщава русенският депутат Иван Белчев на фейсбук страницата си

"Какви са начините общините да премахнат неизползваните телефонни кабини? - Този въпрос зададох като народен представител само преди два месеца към Христо Алексиев, министър на транспорта и съобщенията и след това писах на Виваком за да се реши проблема в Русе.

Резултатът днес е видим в Русе. Телефонните кабини се премахват!

Задаването на правилните въпроси, води към желаните действия!

През декември направих експеримент за провеждане на телефонен разговор чрез няколко произволни телефонни кабини в Русе. От 5-те телефонни кабини само 2 даваха сигнал, че работят и не им липсваха основни части. На работещите телефони подканата на дисплея за поставяне на кредитна карта не доведе до желанието ми за разговор. Явно трябваше да потърся предплатена карта на Булфон. Потърсих закупуването на такава карта в реповете и в пощата, но я намерих единствено в онлайн сайтове за антикварни и колекционерски стоки. Резултатът от моя експеримент е, че телефонните кабини са невъзможни за използване.

Навсякъде в населените места наблюдаваме един и същ проблем. Уличните телефонни кабини са обект на вандалски прояви и нерегламентирана реклама. Те са мръсни, основни части от структурата им липсва и ги прави неизползваеми. Не е ясно дали е възможно тяхното използване по предназначение, защото карти за ползване не могат да се закупят.

Публикувам част от отговора на министър Алексиев:

"Със свое Решение No 350 от 30.09.2021 г. Комисията за регулиране на съобщенията отмени наложените на „Виваком България" ЕАД задължения за осигуряване на обществени телефонни апарати.

КРС задължи „Виваком България“ ЕАД, в срок до 30.09.2023 г., да продължи да осигурява обществени телефонни апарати, инсталирани на летища, пристанища, железопътни и автобусни гари, обслужващи международни дестинации, магистрали, болници и полицейски управления.

Към настоящия момент компанията има задължение само за временно осигуряване, в рамките на преходен период, на обществени телефонни апарати в конкретните локации, но не и в градска среда.

Премахването на обществени телефонни апарати се осъществява от страна на,,Виваком България“ ЕАД. Средствата за тази дейност се отделят от предприятието, а не от държавен или общински бюджет.

Изразходваните за последните 5 години средства за поддръжка на обществени телефонни апарати възлизат на около 1 млн. лв. и включват разходи за ремонт, почистване, резервни части, поддръжка на система за наблюдение. Разходите са за сметка на предприятието."

Този и други въпроси и отговори, можете да намерите в страницата ми в Народното събрание в секцията Парламентарен контрол. В следващите седмици ще публикувам част от тях в тази страница."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    3
    bulfon
    sto tei prais sa...
  • 3
    2
    aofasfgag
    ае ся ми напрейте магистрала до бургас търново боклукурещ софия варна
  • 14
    1
    Оффф
    Ами ти велико дело си извършил! Вместо да се реши въпросът с използваеми телефонни апарати на улиците, да се премахнат. В чужбина защо не ги махат, щото са по-загубени от теб ли? Ставаш изключително досаден с непрекъснатите си хвалби по медиите и особено сега преди поредните избори. Това ли е жизнено важният проблем на хората в Русе, Ами мръсотията, запрашения въздух, който дишаме? Нали си екоактивист? Ами инфлацията, която повишихте с вашите авери ПеПейци? Хората не получават депутатски заплати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари