Предявиха обвинения на кмета на Сунгурларе

0
Георги Кенов се скри от журналистите
Георги Кенов се скри от журналистите Снимка: Фейсбук

Георги Кенов се скри от журналистите

Повече от час кметът на община Сунгурларе Георги Кенов беше в окръжното следствие на Бургас, където му предявяваха обвинение. След като излезе, той избяга от чакащите го журналисти, след като втора кола го изведе от вътрешния паркинг на сградата. Служебният автомобил на общината остана паркиран в близост до следствието, информираха от БНР.

С постановления на прокурор от Окръжна прокуратура - Бургас, Кенов и заместничката му бяха привлечени като обвиняеми миналата седмица. Обвинението е за нарушаване на служебните задължения при сключване на договори от името на Община Сунгурларе, с цел набавяне на облага за конкретно лице, което е страна по договорите. За Кенов са подавани редица сигнали в прокуратурата, в това число - за проблеми с общинските гори, различни проекти и отдаване на пасища под наем.

Наказанието, което грози двамата е между 1 и 8 години затвор, ако се докаже тяхната вина. През миналата седмица бяха иззети и документи от сградата на Община Сунгурларе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари