Предупреждение за опасно време на 27 януари!

0
Оранжев код за обилни валежи и виелици е в сила за 9 области в страната
Оранжев код за обилни валежи и виелици е в сила за 9 области в страната Снимка: Красимир Каменов

Оранжев код за обилни валежи и виелици е в сила за 9 области в страната

От Националния оперативен център на ГДПБЗН-МВР информират, че за 27.01.2021 г. е обявено предупреждение от втора степен (оранжев код) за значителни валежи от сняг със сумарни количества - между 20 и 30 л/кв.м  и силен север-северозападен вятър за 9 области в страната – Ямбол, Сливен, Бургас, Търговище, Шумен, Разград, Варна, Добрич и Силистра и първа степен (жълт код) за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където количества на снеговалежа ще са около 15 л/кв.м., в отделни райони до 20 л/кв.м.

Това съобщиха от Национално сдружение на общините в Република България.

В горецитираните области на места валежите ще са значителни по количество и навсякъде ще са придружени с умерен и силен север-северозападен вятър. Ще има виелици и навявания. След обяд валежът ще отслабва. 

От ГДПБЗН-МВР са дадени допълнителни указания до РДПБЗН-МВР, за повишаване на готовността при възникване на извънредни ситуации и са уведомени за метеорологичната прогноза директорите на областните дирекции на МВР в засегнатите области.

Времето ще остане студено и утре, като на много места в страната ще вали сняг, които на места в Централна и Източна България ще са обилни. В източната част от страната ще има условия за виелици, навявания и значителна снежна покривка.

С умерен, в източните и планински райони до силен северен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури на повечето места в страната ще са от минус 5 до 0 градуса, максималните – до 2-3 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари