Еманюел Макрон предупреди за риск от отслабване на Европа и Запада

1
В последните месеци Франция беше изправени пред особено трудни ситуации в Судан и Нигер
В последните месеци Франция беше изправени пред особено трудни ситуации в Судан и Нигер Снимка: Facebook / Emmanuel Macron

В последните месеци Франция беше изправени пред особено трудни ситуации в Судан и Нигер

Френският президент Еманюел Макрон предупреди днес за риск Европа и Западът да бъдат отслабени в настоящия международен контекст, предаде Франс прес.

Този контекст "донякъде се втвърди, усложнява се и заплашва да отслаби Запада и по-конкретно нашата Европа", заяви президентът пред френските посланици на среща в Париж и цитира по-конкретно "появата на (нови) големи международни сили".

Макрон поздрави френските дипломати за работата им в трудни условия, и даде пример с положението в Нигер, където френският посланик все още е на поста си въпреки настояването на военните, завзели властта там, да напусне страната.

В последните месеци Франция и нейните дипломати бяха изправени пред особено трудни ситуации в някои страни, като Судан, където Франция беше образцова, или Нигер сега, и аз поздравявам вашия колега там и колегите ви, които ни слушат от работното си място в мисиите, заяви френският президент в речта си пред посланиците на годишната им среща във френската столица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    фена на Путин
    Без урановата руда от Нигер Франция я чакат големи проблеми. Изобщо секнат ли ресурсите от африка за големите "демокрации" ще стане доста трагикомично. Най вече защото ще лъсне истината за това че величието им лежи на плещите на безобразното ограбване на ресурси от бедните държави и че нищо особено и значително не представляват те сами по себе си.
  • 5
    1
    Аз
    Половинчато заглавие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари