Представят операта "Тоска" от Джакомо Пучини с иновативна сценична реализация

1
Спектакълът на Държавна опера - Русе включва мултимедийна сценография и 3D-мапинг
Спектакълът на Държавна опера - Русе включва мултимедийна сценография и 3D-мапинг Снимка: Държавна опера - Русе

Спектакълът на Държавна опера - Русе включва мултимедийна сценография и 3D-мапинг

Русенската опера ще представи премиерно оперния спектакъл "Тоска" - от Джакомо Пучини на 25 февруари (събота) в Доходното здание в крайдунавския град.

"С много голямо желание решихме да направим тази постановка в този театър. Русенската публика ще види нещо, което е нестандартно като сценична визия и в същото време толкова реално и естествено за времената, в които живеем", каза режисьорът на спектакъла Орлин Анастасов, предаде БТА.

Той предлага съвременен прочит на тази творба, която отново разказва вечната история за силата на любовта, за ревността и за саможертвата в името на любовта.

Спектакълът включва мултимедийна сценография и 3D-мапинг, сътворени от художничката Полина Герасимова.

"Опитали сме се да съчетаем тази визия със сценичната игра. Не е лесно, когато имаш мултимедия, да построиш режисурата на спектакъл. Има много моменти, в които публиката ще остане впечатлена. Русенци ги очаква нещо интересно и запомнящо се", каза Анастасов.

Диригент на спектакъла е Вилиана Вълчева, хормайстор е Стилияна Димитрова - Хернани.

В образа на Флория Тоска ще се превъплъти Цветелина Василева. В ролята на Марио Каварадоси публиката ще види Борис Луков, а Барон Скарпиа ще бъде Добромир Момеков.

Участват хор и оркестър на Държавната опера в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Оперетен
    Аз друга "Тоска" освен тази на Пучини не знам да има. Защо е нужно да уточнявате? То вярно, че само невежи рушлямски тролчета в този рашистки сайт, ама ние останалите сме доста по-образовани!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари