Представиха книгата "Вдъхновяващи истории на успели българи"

0

В приятната и изискана атмосфера на Галерия „Библиотека” – новото артистично пространство на културната институция, се състоя русенската премиера на книгата "Вдъхновяващи истории на успели българи" –  проект на електронното списание "Амбиция", чийто вдъхновител и организатор е един също успял и доказал себе си русенец – Иван Белчев.

В изданието са включени 50 автентични истории на млади българи (включително и на осем русенци), които работят и се реализират житейски и професионално по целия свят.  Те споделят свои съкровени мисли  и разбирания за успеха в автентични интервюта. Палитрата е многопъстра и интересна, защото това са разкази на иноватори, бизнесмени, пътешественици, художници, музиканти, бохеми, майки с деца и социална реализация.  Интервютата са завладяващи със своята откровеност, с умението да се говорят истински неща, да се разказва за истински ситуации, без да бъдат натрапчиви или задължителни като някаква рецепта на успеха.

Валя Кънчева, редактор на книгата, представи част от екипа, работил по историите на успелите българи: Пламена Петкова – усмихнат и позитивен човек,  и Веселина Борисова – музикант, любознателна  личност, понякога, но само привидно с абсурдни идеи, който винаги иска да се занимава  и с нещо друго извън музиката; Ивелина Димитрова –   и автор, и интервюирана, която, въпреки здравословния си проблем, е вдъхновена и мотивирана да води пълноценен живот.

Представени бяха осемте русенци, герои в книгата. Пламена и Веселина споделиха какво ги е накарало да се присъединят към проекта, желанието да представят хора, минали през трудности, но останали верни на себе си и постигнали своите мечти.

Драматургът Крум Гергицов и журналистът Пламен Калинов поздравиха екипа за чудесната книга и за идеята, осъществена блестящо от непрофесионалисти по един професионален и същевременно много новаторски, оригинален начин.

Проект „Амбиция“ продължава! Екипът търси нови вдъхновяващи истории!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари