Предотвратиха терористичен акт в руския град Хабаровск

3
Заловеният терорист трябвало предизвика взрив на многолюдно място в Русия
Заловеният терорист трябвало предизвика взрив на многолюдно място в Русия Снимка: ЕПА/БГНЕС

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия предотврати терористичното нападение в многолюдни места в Хабаровск, което беше планирано „по заповед на лидерите на международни терористи“. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ

"Задържан е гражданин на една от централноазиатските републики, роден през 1988 г., който e планирал, по указание на лидерите на международни терористи, да извърши терористичен акт, използвайки запалителни устройства на многолюдни места", заявиха от ФСБ. В бъдеще той е планирал да отиде в зоната на войната в Близкия изток, за да участва в дейностите на терористичните групировки.

"Иззети са готови за употреба коктейли Молотов, хладно оръжие, както и знамето на международна терористична организация. Видео на неговата така наречена клетва към лидерите на терористите и кореспонденция, обсъждаща планираната терористична атака, са намерени в телефона на задържания", уточнява Агенция Фокус.

На заподозряния е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Образувано е углавно дело по Глава Първа чл. 30 и Глава Първа член 205 от Наказателния кодекс („Подготовка за терористичен акт“). Оперативно-издирвателните мероприятия продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари