Предлагат увеличаване на детските надбавки

1
Между първо и второ четене на проектобюджета БСП предлагат и увеличаване на еднократната помощ при раждане
Между първо и второ четене на проектобюджета БСП предлагат и увеличаване на еднократната помощ при раждане Снимка: Dunavmost / архив

Между първо и второ четене на проектобюджета БСП предлагат и увеличаване на еднократната помощ при раждане

Да бъдат увеличени детските, както и повече хора да имат право да ги получават, предлагат депутати от БСП между първо и второ четене на проекта за бюджет за 2023 г.

За семейства с едно дете детските да бъдат увеличени от 50 лв. на 60 лв., предлагат депутатите. За две деца сумата да нарасне от 110 лв. на 135 лв., за три - от 165 лв. на 195 лв., а за четири от 175 лв. на 210 лв., предвижда предложението.

В момента право на детски имат семействата, в които средномесечните доходи на човек за последните 12 месеца са под 510 лв. Предложението е детски да получават семейства със средни доходи на човек под 600 лв., информира вестник „Труд“.

От БСП предлагат и увеличение на еднократните суми при раждане на дете. За първо дете сумата да нарасне от 250 лв. на 600 лв., предлагат депутатите. За второ дете - от 600 лв. на 1200 лв., за трето - от 300 лв. на 600 лв., а за четвърто и всяко следващо - от 200 лв. на 300 лв. Сумите, които дават за раждане на дете, не са променяни поне през последните 10 години.

Минималната заплата да стане 50% от средната от 1 август, предлагат още от БСП. Според действащото в момента законодателство това трябва да стане от 1 януари 2024 г. Но от социалното министерство обявиха, че започват работа по промяна на формулата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    ...
    Детските добавки, в този има вид трябва да се премахнат. Сега те стимулират неграмотни мързельотини, които не могат да изкарат и една минимална заплата да се възпроизвеждат. И това е на гърба на на тези, които се стараят, работят и плащат данъци. Спрете с моите пари да размножавате мангалите!
  • 3
    1
    Дгд
    Направете детските за всички деца не само за мангалите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари