Пребиха шофьор на линейка в София

1
Кой опитва да прикрие случая?
Кой опитва да прикрие случая? Снимка: Агенция "Фокус“ / архив

Подготвя се протест срещу насилието над работещите в Спешната помощ

Пореден случай на насилие срещу спешни медици. През изминалата седмица на територията на София е нападнат шофьор на линейка. Мъжът е пребит и е настанен в болнично заведение. Случаят е от 17 срещу 18 януари през нощта, а според Националния синдикат "Защита" той се прикрива.

"Въпреки обещанията на правителството, че ще бъдат предприети действия за опазването на здравето на работещите в системата, засега това се оказват само приказки, хвърлени в пространството. Освен, че лъжат работещите, имаме чувството, че се опитват да прикрият случая, защото според Наредба за установяване, разследване, регистриране и отчитане на трудовите злополуки трябваше да бъде свикана комисия за разследване на случая от страна на директора на ЦСМП – София. Оставаме с неприятното впечатление, че прикриването на такива случаи толерира извършителите, защото не виждаме никакви действия за последващото им предотвратяване", пишат от НС "Защита".

Писмо с позицията им е изпратено до председателя на Комисия по здравеопазване в 49-то Народно събрание, министър-председателя и министъра на здравеопазването с цел искане на спешни мерки за предотвратяването на подобен род деяния. Ако това не случи от 01.02.2024 г. започват протести против насилието над работещи в системата на Спешна помощ, информират от синдиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    до 1
    Кои бе, шофьорите ли?
  • -3
    1
    ами
    като ги знам кви са нагли... нормално, даже им е малко
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари