Празник на детето в Русе

1

Днес, пред Доходно здание, празничният 1-ви юни – Международен ден на детето, започна с концерт на Общински детски център за култура и изкуство на тема „При нас е весело“.

С песни, танци и пъстра програма се представиха детските формации на ОбДЦКИ с ръководител Юлия Енчева. За публиката бяха предвидени много забавни игри и награди.

Събитията днес продължават с шоу спектакъла „В света на щастието“ от 18 ч. до Вазата, с водещ - приказния герой Попи и участието на 30 приказни героя, като програмата ще включи и изпълнения на деца от ОбДЦКИ, клуба по спортни танци „Настроение“ с ръководители сем. Деспотови, вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска и състава за детски народни танци с ръководител Пенка Филипова.

Също в Парка на младежта, от 11 до 20 ч., на разположение за малчуганите е оборудван пожарен автомобил. Децата ще се запознаят отблизо с инте ресни  демонстрации и занимания, организирани от служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Вечерта, в 20 часа, пред Община Русе, площадът ще бъде огласен от оперетата „Ани в царството на цветята“, написана специално за Русенската детска опера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари