Празнична програма за Трифон Зарезан във Ветово

3
Канят на чаша вино и хоро на площада
Канят на чаша вино и хоро на площада Снимка: Русе Медиа

Канят на чаша вино и хоро на площада

Празникът на лозаря ще събере на 14 февруари на площада във Ветово жителите на общината, за да отбележат заедно Трифон Зарезан. Сборният пункт е в 10:00 часа пред читалище „Никола Вапцаров“, а организатори са читалището и община Ветово.

Предвидена е празнична програма, в която ще бъде пресъздадена традицията на честването на Трифон Зарезан, пише Русе Медиа.

Ще има и много музика, а в 11:30 часа ще бъде вдигната наздравица с по чаша червено вино на площада. Накрая ще има и голямо празнично хоро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Българин
    Св. Трифон Зарезан се празнува от БПЦ и всички БЪЛГАРИ на Първи Февруари! Всичко останало са фалшиви измишльотини и жалка показност на хора, които не си познават традициите и обичаите и слугуват на чуди интереси! ФАКТ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари