Празнична програма по случай Деня на будителите в Русе

0
Творческа среща, посветена на Деня на будителите, ще се проведе на същия ден от 15:30 ч. в Лапидариума на Исторически музей - Русе
Творческа среща, посветена на Деня на будителите, ще се проведе на същия ден от 15:30 ч. в Лапидариума на Исторически музей - Русе

Дружеството на писателите в Русе, съвместно с Дружеството на художниците, Русенският филиал на Съюза на свободните писатели, Регионалният исторически музей, Регионална Библиотека „Любен Каравелов” и Художествената галерия канят русенци на две събития, с които ще бъде отбелязан Деня на Будителите.

Русенският филиал на Съюза на свободните писатели организира общоградско събитие на тема "Будители, поклон!" на 1 ноември – неделя, 2015 г., от 11 до 14 часа, информира Топ новини.

То ще се проведе в беседката на градинката пред Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе. Събитието включва: четене на стихове от русенски автори, рецитация на стихове от присъстващи граждани, дарителска акция – даряване на книги от автори на читатели. 

Творческа среща, посветена на Деня на будителите, ще се проведе на същия ден от 15:30 ч. в Лапидариума на Исторически музей - Русе. Ще участват Театър-школа „АРТИСТИСИМО” и Вокално инструменталната група към РУ ”А. Кънчев”.

Професионалисти и посетители ще имат възможност да творят на място по темата „Духът на Будителите”.

За учениците са отворени два конкурса: литературен (за стихотворение или кратко есе) и за рисунка. Произведенията трябва да бъдат сътворени по време на срещата. Организаторите са предвидили награди.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари