Правят спешен оглед на сградата на Административния съд в Русе

1
Има опасност каменните плочи на облицовката да паднат
Има опасност каменните плочи на облицовката да паднат Видео: Русе Медиа

Сградата на Административния съд в Русе на ул.“Цариброд“ ще се обследва заради опасна облицовка.

Спешният оглед, който започна днес, е свързан със състоянието на плочите по фасадата, които са започнали да се отлепят. За да не стане инцидент и да пострада някой от преминаващите по тротоара, цялата сграда е опасана с ленти. Има и множество предупредителни надписи за възможни падащи предмети, предава Русе Медиа.

Сградата е ремонтирана и предадена в експлоатация преди 7 години, когато бе открита лично от премиера Бойко Борисов. За реконструкцията й бяха осигурени 3,8 млн. лева от Министерството на правосъдието. Тъй като вече не е в гаранционен период, ремонтът е грижа на ръководството на Административния съд. За целта са наети вишка и специалисти, които да отстранят опасните плочи, да отбележат тези, които се нуждаят от подмяна, и да изготвят анализ за цялостното състояние на облицовка, улуци и покрив.

Огледът е започнал от днес и ще продължи в следващите няколко дни. След приключването му ще стане ясно колко средства ще са необходими за бъдещия ремонт, който ще бъде извършен през следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари