ПП и ДПС се скараха кой да оглави парламентарната комисия за младежта и спорта

0
Кирил Петков към ГЕРБ и ДПС: Кой ви се обади снощи, за да ни вземете спортната комисия?
Кирил Петков към ГЕРБ и ДПС: Кой ви се обади снощи, за да ни вземете спортната комисия? Видео: NOVA

Кирил Петков към ГЕРБ и ДПС: Кой ви се обади снощи, за да ни вземете спортната комисия?

Втори ден продължават опитите на депутатите да попълнят постоянните комисии в Парламента. Съставянето им ще отпуши работата на 48-то Народно събрание, защото без да са конституирани те, депутатите не могат да започнат работа по нито един закон. 

Вчера парламентарните групи постигнаха консенсус единствено за формирането на бюджетната комисия

С искане оставката на председателя започна заседанието. Причината - от ПП негодуваха заради назначението на Стефания Караславова в администрацията и поискаха да бъде уволнена, но не стана ясно на какъв пост.

Вие ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили - това говори, че сте лош администратор. ако не сте запознати, значи сте подведени”, заяви от парламентарната трибуна Иво Атанасов от ПП, предава NOVA

Последва спорът по същество - кой коя комисия да оглави.

Ние бяхме уведомени, че Комисията за младежта и спорта е пренасочена към ДПС”, каза Андрей Гюров от ПП. А в отговор Мустафа Карадайъ заяви: “Г-н Гюров трябваше да добави още 1 изречение, че ДПС изчака всички и ние заявихме такива комисии, които не бяха заявени”. 

Напрежението се покачи след обвинения от ПП, че са подменяни протоколи "по нощите." За това съпредседателят на ПП - Асен Василев, призова, който лъже от трибуната, да бъде санкциониран. 

ГЕРБ поиска от председателя да въведе ред в залата.

Искам да напомните на “Промяната”, че опозицията имаше нула комисии. Сега опозицията - от лошото статукво, получава толкова комисии, колкото депутати има”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ

В темата беше замесено и телефонно обаждане. Според Кирил Петков от ПП “някой се е обадил” на ГЕРБ и ДПС с молба спортната комисия да не бъде давана на "Продължаваме Промяната”. 

А Явор Божанков от БСП заподозря в това служебния кабинет. “Ако е дошло от служебния кабинет на президента Радев - няма да съм изненадан. Той отдавна е излязъл от конституционната си рамка, но държа тази зала да знае за неговата намеса”, заяви той. 

Стигна се до обвинения за ново мнозинство. Според Настимир Ананиев от ПП се е “оформил триъгълник” между ГЕРБ, ДПС и “Български възход”.  

След края на този спорт, депутатите пристъпиха към попълването на комисиите и разпределението на местата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари