Позицията на Трифонов за Северна Македония ядоса депутатите

1
И управляващи, и опозиция се разграничиха от изказването му във Facebook
И управляващи, и опозиция се разграничиха от изказването му във Facebook Снимка: БТА

И управляващи, и опозиция се разграничиха от изказването му във Facebook

Позицията на България за влизане на Северна Македония в Европейския съюз стана водеща в кулоарите на парламента. До напрежение се стигна след пост на лидера на „Има такъв народ” Слави Трифонов във Facebook. В него той обвърза темата за членството с тази за отпадането на американските визи за България и влизането в Шенген. И управляващи, и опозиция обаче се разграничиха от изказването, предаде NOVA

Изявлението на лидера на Трифонов веднага предизвика вълна от политически коментари. Причината - беше прието като ултиматум, дори от членовете на управляващата коалиция.

Поставянето на условия и извиването на ръцете на ЕС не е правилен подход и следва да запазим добрия тон, не с ултиматуми”, посочи Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната”.

Вероятно такъв тип търговия е нормална в международните отношения, но за първи път виждам да се прави чрез пост във Facebook. Проблемът идва оттам”, заяви Владислав Панев от „Демократична България”.

Имаме си национална позиция - нека да не се опитваме да си играем с нея. Тя е ясно декларирана и нека всички спрем с импровизациите и закачките”, призова Александър Симов от БСП.

От опозицията бяха още по-критични.

„Явно има не само хаос, но и липса на идеи как да се реши въпросът с преговорите между Република Северна Македония и България. Това води българското правителство до задънена улица”, смята Христо Гаджев от ГЕРБ.

Членството на Македония не може да се търгува за визи или за каквито и да е било други облекчения. Националният интерес не подлежи на компромис, на търговия и на пазар”, обясни лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

От „Има такъв народ” застанаха зад лидера си и обясниха, че изявлението е разтълкувано неправилно.

Коментарите и анализите, че сме сложили на тезгяха националния интерес на България и ще продадем Македония в името на други цели са абсолютни глупости. Позицията ни по отношение на коалиционното споразумение е на първо място спазване на договора за добросъседство. За визите за САЩ и членството в Шенген - това е едно надграждане, зад което също стоим”, обясни Станислав Балабанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари