Слави Трифонов: Новото НС е длъжно да върне ветото на България срещу Северна Македония

2
България е там, където има и само един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които разбират това и на които им пука?
България е там, където има и само един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които разбират това и на които им пука? Снимка: Кадър 7/8 TV

България е там, където има и само един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които разбират това и на които им пука?

Новото Народно събрание веднага да върне ветото върху преговорите на Северна Македония с ЕС.

Това поиска лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов с пост във Фейсбук. Партията на Трифонов бе основен противник на вдигането на ветото в предния парламент, но не успя да влезе в новото НС.

Повод за искането на Трифонов е негово твърдение, че събранието на РСМ е одобрило нов закон за фондациите, който забранява български сдружения, кръстени на наши герои. "Събранието в Северна Македония е гласувало единодушно нов закон за фондациите и сдруженията. С този закон целта е изпълнена, а тя е да се забранят всички български сдружения, кръстени на герои от нашата история.

Парламентът в Скопие гласува единодушно законопроект срещу българските сдружения

Които впрочем са герои и на тяхната малко по-далечна история. Защото какво е Иван Михайлов за Македония, освен герой?

Гоненията срещу всичко българско в Северна Македония продължава с пълна сила. Дори след падането на българското вето, то придоби още по-големи и уродливи размери. Което не е изненада.

Ако Европейския съюз все още държи на човешките ценности, които прокламира, трябва веднага да замрази кандидатурата на Северна Македония за членка на съюза. Северна Македония за пореден път показа, че не е държава, достойна за съюз, където човешките права и правото за самоопределяне са основополагащи.

За България е ясно какво трябва да направи - първо, Външно министерство трябва да привика за обяснения извънредния и пълномощен посланик на Северна Македония у нас.

Второ, което е най-важно - след започването на работата си, новото Народно събрание е длъжно да върне ветото на България срещу Северна Македония.

България е там, където има и само един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които разбират това и на които им пука? Предстои да видим", написа Трифонов във Фейсбук.

В събранието на Северна Македония наистина бяха внесени проекти на закони заради разкриващите се български културни клубове, чиито имена според македонците са шовинистични. Последният вандализиран клуб бе този в Охрид, който носи името на "Цар Борис III".

Предложенията на ВМРО и управляващите социалисти, които предлагат мерки за "дистанциране" от фашизма и нацизма, като на практика принуждават български сдружения и клубове с имена на спорни исторически личности да ги сменят или да бъдат закрити бяха приети, но това все още не е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    🍎🍎🍎🍎
    Бива бива простащина , но чак пък толкоз ! Не се знае ти след колко време ще го последващ на дивана
  • -3
    1
    А, не!
    Веднага махнете тази зловеща мутра на снимката! така де, вечер е и хората си лягат! Защо ги карате да сънуват кошмари, след като са видели мумията, която едва мърда?! Това наистина е издевателство над хората! А мумията на учиндолското сакато нищожество няма право въобще да отваря мръсната си уста! Да си натиска задника на дивана и да чака Хаджията и Джебчията да дойдат от бунището, където ги изрита българският народ и да го завлекат до тоалетната, понеже той сам не може и със сигурност вече е напълнил гащите! А, и да му занесат повече пакети памперси! нищожество чалгарско!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари