Пожелавам ви да бъдете президент на всички българи!

0
Цецка Цачева се обърна към новоизбраният президент Румен Радев и Илияна Йотова
Цецка Цачева се обърна към новоизбраният президент Румен Радев и Илияна Йотова Снимка: БТА

"Пожелавам ви да бъдете президент на всички български граждани", обърна се председателят на НС Цецка Цачева към Румен Радев и Илияна Йотова, които се заклеха пред народните представители на тържествена церемония, предаде БГНЕС.

"Надявам се, че с назначаването на служебен кабинет ще съдействате за намаляване на политическото напрежение, което съпътства всяка предизборна кампания", продължи Цачева.

"Подобен подход би дал възможност след предсрочните парламентарни избори България да има легитимно, стабилно и работещо редовно правителство, което да сподели заедно с вас и избраното 44-то НС отговорността за управлението и развитието на страната.

Днес България е изправена пред редица предизвикателства, породени от международната нестабилност, подчерта Цачева. В този контекст още от първия ден на своя мандат вие ще имате задължението да се справяте с важни и всеобхватни задачи. От вашите действия ще зависи защитата на националния интерес и сигурността на българските граждани. Като новоизбран президент вие имате легитимността на общественото доверие да вземате трудни решения", посочи Цачева.

"Желая ви да съхраните и да разширявате това доверие през целия си мандат - то е най-важното за осъществяване на всяка политическа идея. Пожелавам ви да бъдете президент на всички български граждани, без значение на техните политически пристрастия, етнически произход и религиозни убеждения. Успехът на вашия мандат с г-жа Йотова ще бъде успех за всички български граждани", заключи Цачева.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари