Горя пожар в локомотив, бутащ цистерни край Сеново

0
Влаковата машина е изтеглена от цистерните и е започнато гасене
Влаковата машина е изтеглена от цистерните и е започнато гасене Снимка: Дарик / архив

Пожар във влакова машина е посетила полицията. 

Сигнал за инцидента е постъпил в  ОДМВР - Русе на 6 август в 03:59 ч. Произшествието е възникнало във влакова машина на жп линията между 59 и 60 стълб, намираща се успоредно с пътя Сеново - Просторно. Влаковата машина се е движила в посока Русе, като е бутала цистерни. По време на движението машинистът е усетил миризма на изгоряло и е установил, че проблемът е възникнал в задната част на машината, където се намирала електрониката и веднага е подал сигнал за пожара.

Предприети са необходимите действия, влаковата машина е изтеглена от цистерните и е започнато гасене, като на място са изпратени служители на РДПБЗН-Разград, които са потушили пожара. Според първоначалните данни от пожарникарите, причина за инцидента не са умишлени действия, а най-вероятно е възникнало късо съединение. Има нанесени щети по шкаф зад едната кабина, в който има електронни, електрически компоненти и проводници. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на ОДМВР - Русе. Щетите са в процес на уточняване.

 Причините за пожара се изясняват, образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Ветово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Екзекутор
    Защо снимате БДЖ а не виновника Булмаркет?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари