Пожар горя в Русе, край ЛВЗ

0
Предполага се, че пожарът е възникнал при извършвани маневри на влакова композиция...
Предполага се, че пожарът е възникнал при извършвани маневри на влакова композиция...

За времето от 13:17 до 15:00 часа на 08.07.2015 г. два екипа с пожарни автомобили от Втора РСПБЗН-Русе са изпратени по сигнал за горящи сухи треви и храсти в района на бивш Локомотивно-вагонен завод в гр. Русе, на бул. „Тутракан”.

При пристигане на място екипите са установили, че горят сухи треви, храсти и части от изхвърлени траверси, намиращи се до оградна мрежа между основната сграда на Локомотивното депо и маневрените коловози на територията на завода.

Предполага се, че пожарът е възникнал при извършвани маневри на влакова композиция. Запалването е тръгнало от намиращата се до коловоза изсъхнала тревна растителност, като фронта на разпространение на горенето се е развил и обхванал непочистените сухи треви, храсти и части от изхвърлени траверси в зоната на и около коловоза.

Служители в депото са се били организирали и до пристигане на противопожарните екипи са извършвали гасителни действия, с помощта на водни струи и лопати.

С оглед безопасността при извършване на пожарогасителните действия се е наложило да се изключи електрозахранването на контактната мрежа на транзитно преминаващия в зоната коловоз, водещ към гара „Запад”, намиращ се в непосредствена близост до образувалите се огнища на горене.

При извършването на пожарогасителните действия няма пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари