Повече са безсимптомните носители на КОВИД -19 , намаляха тежките случаи

1
Повече са безсимптомните носители на КОВИД -19
Повече са безсимптомните носители на КОВИД -19 Видео: Bulgaria ON AIR

След седмицата с рекорден брой заболели от Ковид-19 - през изминалото денонощие регистрирахме спад. Установените случаи са 66, предава Bulgaria ON AIR

Разраства се огнището в Смолян - новозаразените в завода за авточасти са 60. Предприятието беше затворено за 24 часа за дезинфекция, но ще продължи да работи.

Всички 12 работници от вагоноремонтния завод в Септември са под карантина. Никой от заразените там няма симптоми или нужда от хоспитализация. Последно са установени още 4 души, дали положителна проба за Ковид-19 в областта там.

Според професор Радка Аргирова, вирусът все още не е отслабнал, а единствено мерките, които се спазваха доскоро държаха разпространението на заразата ниско.

"Нарасна броят на носителите на Ковид-19, които са с леки симптоми или никакви. Намаля броят на тези, които много тежко прекарват вируса и може би оттам идва, че вирусът е отслабнал", обясни вирусологът проф. Радка Аргирова.

Според някои математически модели, до края на пандемията починалите с коронавирус в България ще надхвърлят 400, въпреки че вирусът става по-толерантен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари