Повдигнаха обвинение на хулигана, ранил полицаи с бомбичка

0
Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години
Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години Снимка: БГНЕС

Лицето е задържано за 72 часа, мярката изтича в понеделник.

Прокурорът ще иска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Това каза на брифинг в Съдебната палата градският прокурор Емилия Русинова във връзка с инцидента на мача Левски-ЦСКА на 18 април, при който полицейска служителка беше ранена с бомбичка, а нейн колега също пострада, предаде агенция "Фокус".

Повдигнато му е обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години“, заяви Русинова. „Установени са множество свидетели, които дават показания за поведението му след извършване на деянието“, посочи прокурорът. „Към момента според събраните данни, дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице“, обясни прокурор Русинова.

Задържаният вчера се яви в СДВР с адвокат, направи пълни самопризнания. Това каза директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. „

Първите му думи бяха, че съжалява за стореното, посочи той. „За нас задържаният беше известен като фен на Левски, който посещава футболни срещи“, коментира Ивайло Иванов. „Близък е до ядрото на агитката на Левски“, обясни старши комисарят и допълни, че лицето не е осъждано." 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари