Потъналият кораб "Рубимар" е опасен за екосистемата в Червено море

1
Това потвърдиха от Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ)
Това потвърдиха от Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ)

Това потвърдиха от Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ)

Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ) потвърди потъването в Червено море на кораба "Рубимар", който е собственост на Великобритания и бе атакуван от йеменските бунтовници хуси миналия месец, предаде Ройтерс, като се позова на техен пост в платформата "Екс".

Агенцията отбелязва, че СЕНТКОМ повтаря предупреждението на международно признатото правителство на Йемен, че товарът на потъналия кораб, превозващ тор от амониев нитрат, създава риск за морската екосистема в района, предава БТА.

Потъналият кораб за насипни товари също така "представлява риск от подводен сблъсък за други кораби, преминаващи през натоварените морски линии на корабоплавателния път", се казва в изявлението на СЕНТКОМ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    фена на путлерчо
    Потъващата диктаторска държавица ТероруZZшлямия е опасност за целия нормален свят! Иска да повлече всичко свято в гроба си! България и братска Украйна няма да позволят това!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари