Постоянната секторна комисия проведе заседание в Русе

0

Днес в Зала 1 на Областна администрацияРусе се проведе заседание на Постоянната секторна комисия в областта на транспорта и енергетиката /ПСК ТЕ/.

То беше открито от зам. областният управител Явор Янчев.    На него бяха обсъдени следните теми:

  1. Отчет за дейността на Постоянна секторна комисия в областта на транспорта и енергетиката през 2014 г.
  2. Обсъждане и приемане на Индикативна годишна програма за дейността на ПСК ТЕ 2015 г.
  3. Покритие на мобилните телекомуникационни  мрежи на територията на област Русе

По-късно в заседанието се присъедини и зам. областният управител Станимир Станчев, който коментира точка 3 от дневния ред свързана с покритието на мобилните телекомуникационни мрежи на територията на нашата област. Г-н Станчев, каза: „Преди няколко месеца беше създадена работна група от представители на мобилните оператори, като причините бяха наводненията в Русенска област и липсата на покритие на някои обекти. По време на проведените работни срещи  се дискутираха и проблеми с документното оформяне и забавянето  в администрациите по малките населени места. Нашата идея и основна цел на групата е да има синхронизация между бизнеса, в случая представители на мобилните оператори, и институциите.

От своя страна представителите на мобилните телекомуникационни мрежи направиха презентации свързани с покритието на територията на русенска област.

По време на срещата бяха дискутирани и проблемите на автосервизният бранш и предложения за подобряване на дейностите им. Обсъдени бяха и затрудненията с транспорта в Област Русе, като задръстванията на Дунав мост, регистрацията на коли в КАТ – Русе и претоварването на товарните камиони, които преминават през русенска област, както и за свлачището в района на „МЕТРО”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари