Постоянен арест за румънеца, обвинен за смъртта на дете в Морската градина във Варна

2
В съдебната зала Адриан К. е изказал съжаление за  трагичния инцидент
В съдебната зала Адриан К. е изказал съжаление за трагичния инцидент Снимка: Мердин Берберов / Нова Варна

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на румънския гражданин Адриан К.

Както съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура, 32-годишният мъж бе привлечен като обвиняем за престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“ от НК, след като на 29 юни около 17 часа на паркинг в Морската градина във Варна по непредпазливост причини смъртта на 5-годишно дете.

Съдът сподели аргументите на прокуратурата, че съществува реална опасност Адриан К. да се укрие, тъй като той няма постоянен адрес в България.

В съдебната зала при определяне на мярката за неотклонение румънският гражданин изрази съжаление за трагичния инцидент.

Адриан К. влязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина. В същото време семейството на пострадалото дете вървяло към своя автомобил, който вече бил паркиран там. Механизмът на настъпване на произшествието е в процес на установяване чрез всички надлежни процесуални способи и средства.

Веднага след пътно-транспортното произшествие Адриан К. бил тестван с дрегер, който не показал наличие на алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба, която ще установява дали е употребил упойващи вещества. В автомобила освен водача била съпругата му и нейните родители, които предстои да бъдат разпитани. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари