Посрещнаха с официалности русенския болид

2

Днес, 22.06.2017 г., пред Централния корпус на Русенския университет се състоя официално посрещане на електромобила, с който екип от студенти и преподаватели участваха в състезанието Shell eco-marathon Europе 2017.

На събитието присъстваха Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе, проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ“Ангел Кънчев“ и цялото академично ръководство,  чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе, г-жа Елена Минкова, изпълнителен директор на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“, представители на фирмите-спонсори на отбора, декани на факултети и отборът, който представи Русенския университет.

В своето приветствие, заместник областният управител изрази своето задоволство от поредния  успех на Университета. Той отбеляза, че русенската Алма Матер е започнала като висше учебно заведение с инженерна и техническа насоченост и подчерта радостта си,  че традициите на тези първи стъпки продължават и до днес.

В знак на благодарност, отборът връчи символични подаръци на подкрепящите ги институции и фирми.

Русенският болид се състезава в категорията „Прототипи“ с електрическа батерия и измина 360 километра с 1 киловатчас енергия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари