Посрещаме мощите на Свети Георги Победоносец

0
Поклонението ще е в различни църкви в страната
Поклонението ще е в различни църкви в страната Снимка: hristianstvo

Поклонението ще е в различни църкви в страната

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, Софийската епархия ще посрещне частица от дясната ръка на св. великомъченик Георги Победоносец, която се покои в храма "Св. великомъченик Георги Победоносец" в град Нигрита, край Серес (Северна Гърция). Храмът е специално построен в негова чест и памет, съобщиха от Софийската митрополия, предаде БТА.

Светинята ще бъде посрещната на 26 април в старинния столичен храм "Св. София" от 16:30 ч. и ще остане за поклонение в България до 7 май.

Поклонението ще е в различни църкви. На 26 и 27 април светинята ще е изложена за поклонение в старинния храм "Св. София"; на 28-30 април - в храма "Св. Атанасий" в Горни Лозен; на 1-3 май - в Църногорски манастир "Св. св. Козма и Дамян" край село Гигинци; на 4-5 май - в храма "Св. Петка" в Брезник; на 5-7 май - в храма "Св. великомъченик Георги" в Перник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари