Излагат частица от мощите на Свети Спиридон в храма в "Гара Бяла"

1
Това ще стане на 12 декември
Това ще стане на 12 декември Снимка: sv-panteleymon-byala.com

Това ще стане на 12 декември

Частица от мощите на св. Спиридон Тримитунтски Чудотворец ще бъде донесена за поклонение в храм „Св. Пантелеймон“ в кв. „Гара Бяла“. Това ще стане на 12 декември с благословението на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, съобщиха от митрополията.

Частицата се съхранява в Русенската св. митрополия и ще остане в храма в Бяла няколко дни. В 8 часа на 12 декември ще бъде отслужена св. литургия от Негово Преосвещенство Главиницки епископ Макарий, заедно с духовници от епархията. Приканват се боголюбивите християни да вземат молитвено участие в празничната служба, казаха от митрополията.

Частицата от мощите на св. Спиридон ще бъде изложена за поклонение в храма до 18 декември включително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари