Посолството ни в Египет подкрепи ДТ „Сава Огнянов“

0
Спектакълът „Изчезващи“ участва на фестивала в Шарм ел-Шейх
Спектакълът „Изчезващи“ участва на фестивала в Шарм ел-Шейх Снимка: ДТ „Сава Огнянов“

Спектакълът „Изчезващи“ участва на фестивала в Шарм ел-Шейх

Пожелание за успешно представяне на Международния младежки театрален фестивал в Шарм ел-Шейх (SITFY), Египет от 25-и до 30-и ноември 2023 година, отправи посланикът на България в Египет към екипа на ДТ „Сава Огнянов“.

Единственият български спектакъл, който ще участва на този фестивал, е „Изчезващи“ по Елизе Вилк, продукция на русенския театър, съобщиха от културната институция.

Н.Пр. Деян Катрачев благодари за отправената покана да присъства на представлението и изказва убеждение, че представянето на ДТ „Сава Огнянов“ Русе ще допринесе за развитието на културните връзки с Арабска република Египет. Посланикът подчертава, че посолството на Република България в Кайро остава на разположение за оказване на пълно съдействие и при бъдещи културни събития на територията на Египет.

А тази сутрин екипът на „Изчезващи“ във видимо добро настроение и с пожелание за успешно представяне замина за Шарм ел-Шейх. Театралите излизат на сцената на Културния дом в курорта на 27 ноември, от 17:30 часа.

От 413 кандидати от цял свят, селекцията избра да се представят 152 произведения, които са разделени в три категории – ансамбъл, моноспектакъл и уличен театър. Спектаклите, които се основават на нетрадиционни пространства и креативни решения, се считат за основен приоритет, споделят организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Софи
    На тези диваци,само театьр им трябва,а е и опасно там....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари