Посланикът на САЩ: Готови сме да санкционираме корумпирани от властта в България

5
До няколко дни пристига специален съветник по правните въпроси в София
До няколко дни пристига специален съветник по правните въпроси в София Снимка: БГНЕС

САЩ са готови да санкционират корумпирани български официални лица и техните семейства, за да помогнат на България да засили своята демокрация и свободна пазарна икономика.

Ще използваме инструменти, които "имат зъби", какъвто е Секция 7031C от американски закон, който дава право на държавния секретар на САЩ да не допускат на американска територия служители в чуждестранни правителства и членове на техните семейства, когато разполага с достоверна информация за участието им в корупция в големи размери. Този закон изисква от държавния секретар публично или в поверителен план да посочи такива лица и близките им, пише Дневник.

Това вече е приложено в Румъния спрямо доскорошния лидер и най-влятелен човек в националнат аполитика Ливиу Драгня. Той бе осъден на затвор за корупция и сега е забранено на него и на децата му Валентин и Мария да влизат в САЩ.

До няколко дни пристига специален съветник по правните въпроси, постоянно базиран в американското посолство в София, допълни Мустафа. Посланикът не посочи името на този очакван отдавна служител, но заяви, че това е жена и очаква да работи с нея в тясно сътрудничество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари