Порционът на пациенти е смъкнат до 5 лева на ден

1
Мизерия, заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова
Мизерия, заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова Видео: NOVA

Мизерия, заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова

Липсата на бюджет се отразява и на пациентите. В заведенията за психично болни сега хранят пациентите с 5 лв. на ден за три хранения. „Мизерия”. Това заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, предава NOVA.

Виждам тежък регрес - в институционален, в цивилизационен план. Промяна не виждам, виждам подмяна. Хората са уморени. Хората са заети с оцеляването си. Дали депутатите си дават сметка, че с техните три обеда в околните заведения около парламента хората живеят цял месец”, запита психиатърът. Д-р Гълъбова заедно с директора на театър „Възраждане” Роберт Янакиев и водещия Иво Танев обсъдиха ситуацията в социално-политически план в страната ни.

„300 млади артисти – най-играещите в България от днес са на улицата. Днес свършва програмата „Мелпомена” и те са на улицата, с прекратени договори. Понеже няма приет бюджет, програмата свършва”, заяви Янакиев.

Като лекар д-р Гълъбова изтъкна, че ракът се лекува радикално. Тя вижда лечението на обществото ни „в изриване на абсолютно всичко. На ментално ниво ще поеме няколко поколения”, каза тя. По думите й: „държавата е в процес на разпадане, институции не работят, езикът е махленски – тези, които са там (във властта), са част от нас. Съзнателният избор се прави от всеки човек на база неговите знания, опит, … Или трябва да изчистим Авгиевите обори, или ще изчезнем. Трябва да спрем да казваме, че политиката не ни интересува”, допълни психиатърът.

Според директора на театър „Възраждане” Роберт Янакиев всеки от нас се държи нахално, невъзпитано, а очакваме в парламента представителите да се държат различно.

Водещият Иво Танев обясни, че събитията в последните години в държавата ни не са случайни – „вижте какво стана в образованието, в други сфери”, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Българче
    Нека тези, които са решили да е такъв порционът за болните да се разболеят и да разчитат на 5лв/ден за три хранения.
  • 4
    2
    Ivo
    Ние не сме народ,а мьрша,търпим толкова време тиквата и ГЕРБ,трябва да излезем навън и да ги ометем,изритваме ги!Навьн,да ги няма!
  • 8
    1
    daskal
    Ето това е сензационна новина! С 5 лева на ден ще ви е трудно да изхраните кучето или котката си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари