Пореден пациент е починал след прехвърлянето му между болниците в Пловдив

0
Дъщерята на починалия разбира, че и от портфейла ѝ липсват 100 лева и банкова карта
Дъщерята на починалия разбира, че и от портфейла ѝ липсват 100 лева и банкова карта Видео: bTV

Дъщерята на починалия разбира, че и от портфейла ѝ липсват 100 лева и банкова карта

За пореден случай на пациент, починал в болница “Свети Георги” в Пловдив съобщи в предаването “Тази сутрин” по bTV дъщерята на починалия, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания.

“Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. С лекар се свързват, той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус”, разказва жената.

Баща ѝ е бил в много тежко състояние, не можел и да диша. Приет е все пак в инфекциозно отделение, след като е прегледан набързо в частна болница, поставен е и на кислородна терапия.

"След дълго чакане по коридорите е приет, два-три дни на лечение с кислород, майка ми си прави на другия ден тест, който е положителен", споделя Диана Финч.

„Лекува се вкъщи майка ми, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика от стаята много пъти лекар, сестра, санитар да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген нямало в сградата, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в „Свети Георги“ в Пловдив, никой не обясни защо го местят, баща ми, не смятам, че трябваше да бъде местен“, казва още жената.

Тя сподели и че в Лондон не може да се случи такова нещо – да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да се прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни медицинската сестра.

Освен всичко останало жената разбира, че и част от вещите на баща ѝ липсват, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лева и банкова карта.

След интервюто областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че ще се извърши проверка и по този случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари