Поне 20 души са убити в масовата стрелба в нощен клуб

0
Мъжът, открил масова стрелба в нощния клуб, е убит
Мъжът, открил масова стрелба в нощния клуб, е убит Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поне 20 души са били убити при стрелбата в нощен гей клуб в Орландо, Флорида, започнала малко преди затварянето на популярното заведение "Пулс" около 2 часа през нощта в неделя.

Ранените са 42-ма, предадоха световните агенции, като се позоваха на началника на полицията в югоизточния американски град Джон Мина.

Нападателят е бил убит в престрелка с полицията, в която са участвали девет служители на реда. Един от тях е бил ранен в окото, но състоянието му не е сериозно.

Стрелецът е носел две огнестрелни оръжия и взривно устройство. Той не е местен.

Говорител на Федералното бюро за разследване (ФБР) определи атаката като терористичен акт, предаде Асошиейтед прес, предаде mediapool.bg.

Властите се опитват да установят дали става въпрос за домашен или международен тероризъм и дали нападателят е действал сам.

Нападателят може да е бил ислямист, допусна цитираният говорител на ФБР, цитиран от Франс прес.

Мъжът разменил изстрели със служител на нощния клуб и взел заложници. След около три часа екип на специалните части нахлул в заведението и убил нападателя.

Преди съобщението за смъртта на стрелеца, от полицията информираха, че пред клуба "Пулс"е извършена контролирана експлозия.

Това е втората стрелба в Орландо за последните три дни. В петък вечерта мъж застреля 22-годишната певица Кристина Грими, докато тя раздаваше автографи след концерта си, състоял се в Плаза лайв, на пет километра от нощния клуб "Пулс", припомня Франс прес.

Арестуваният за убийството й Кевин Джеймс Лойбл е от Сейнт Питърсбърг и е дошъл специално за концерта й, съобщи преди ден полицията.

Очаквайте подробности!

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари