Полицията в Берлин: Починалият след арест българин е припаднал при задържането

1
Има съмнения, че причината е полицейско насилие
Има съмнения, че причината е полицейско насилие Снимка: Ройтерс

Има съмнения, че причината е полицейско насилие

Органите на реда в Берлин разследват смъртта на 45-годишен българин след арест, предава NOVA. Според информацията на германски издания - в болницата, където мъжът е починал, е открита пръст в гърлото и в белите му дробове.

Във вторник вечерта от полицията в Бранденбург са получили сигнал от съседи и са пристигнали в имот, в който по медийни публикации се е настанил без разрешение 45-годишният българин. Сънародникът ни се е държал агресивно и е бил зле психически. При ареста се е противил. Наложило се е полицията да използва лютив спрей при задържането му.

Говорител на полицията заяви, че при задържането мъжът е припаднал. Белезниците са били разхлабени и е извикана бърза помощ. Мъжът е бил настанен в болница в Берлин.

Според информация на „Тагесшпигел”, когато е постъпил в болницата, мъжът вече е изпаднал в мозъчна смърт. Лекарите са диагностицирали хипоксично увреждане на мозъка. Този тип увреждане настъпва при масивна и продължителна липса на кислород в мозъка. Лекарите са открили пръст в устата и в белите дробове на мъжа. Отново по информация на „Тагесшпигел” лекарския доклад предполага, че мъжът вероятно е бил натискан с лице в земята. Докладът сочи, че е починал от неестествена смърт.

Очаква се аутопсия на тялото другата седмица, която да установи дали при смъртта е имало външна намеса, и дали твърденията на лекарите за пръст в дихателните пътища и белите дробове се потвърждават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    От Лайпциг
    Гледах как 12 -15 араби направиха опит да се противят на полицаите,дошли да решат проблема.Опита им беше 5 - 7 мин,след което се отказаха и всичко се нормализира,в полза на полицаите.Отведоха си трима, като трофеи за добре свършената работа.Мечтаех да имаме такава полиция...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари