Полицейска операция в Русе

7
Резултати от специализираната операция по безопасност на движението, по метода „широко обхватен контрол“
Резултати от специализираната операция по безопасност на движението, по метода „широко обхватен контрол“

Резултати от специализираната операция по безопасност на движението, по метода „широко обхватен контрол“

Съвместна специализирана операция по метода „широко обхватен контрол“ се проведе вчера в Русе с участието на служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Русе, Първо РУ при ОДМВР – Русе, РД “Автомобилна администрация“-Русе, Национална агенция за приходите, Регионално митническо управление и Национално ТОЛ управление.

В хода на операцията са проверени 52 моторни превозни средства (МПС), от които 4 броя влекачи с полуремаркета, 18 товарни и 30 леки автомобили; 55 лица. 52 водачи са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол. При проверките на влекачите с полуремаркета е използван мобилен кантар, като не е установена претоварена композиция.

На водачи на МПС са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение (АУАН) и 2 фиша. На пътници - 3 фиша.

Служителите на автомобилната администрация са съставили два АУАН на водач на автобус, извършващ международен превоз на пътници.

В хода на операцията на водачи и пътници са връчени и 4 електронни фиша.

Установени са още 3 нарушения на водачи, които са били без заплатена винетна такса – съставен е един акт от служителите на Национално ТОЛ управление и са заплатени две компесаторни такси.

Служителите на Национална агенция по приходите и Регионално митническо управление не са констатирали нарушения от тяхната компетентност, при извършване на проверките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    до 2
    Ако вместо да се вдигат двойно глобите, хващат двойно повече нарушители, приходите от тази дейност ще са същите и пак ще има много ненаказани нарушители. Нуждаем се от Полиция която работи, а не от импотентни фуражки.
  • 3
    5
    ахахах
    кви акции бе ало, проверили 50 автомобила ебати акцията, всеки ден трябва да проверявате минимум по 100 на ден, на 5 патрула се падат по 20. търтеи
  • 13
    4
    Панчев
    Би трябвало да се глобява и за превишен шум от мотори и автомобили. Има много леки коли без шумозаглушители или с неизрядни такива и за тях трябва строг контрол и жестоки санкции. Следващият път като пришпори и се разбръмчи пак ще се замисли дали му се дават едни хиляда лева за глоба. Иначе като цяло е похвална акцията на полицията, защото дълги години при ГЕРБ не се случваше абсолютно нищо и тези постове на КАТ по ключови кръстовища и улици в час пик и предпразнично, петъчно и др. останаха много назад в историята, а определено има нужда от такива изненадващи проверки и по-строг контрол.
  • 8
    3
    Alèx
    Затова половината автомобили нямат освет ление на регистрационн ите табели! И турските тирове карат с шайби в нарушение! А за профес ионална КОМПЕТЕНЦИЯ проверявате ли? 300 ев ро беше в Испания? Кога ще изловите медицинск ата мафия в транспорт на болница с медицинск ите на мангалите?
  • 2
    2
    Георги
    Това е добре и оказва положителен ефект за безопасност при каране по пътищата.Хубаво би било и да се повишат поне двойно глобите при нарушителите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари