Полицейска гонка с непълнолетен в Карловско

1
15-годишният се качил зад волана, за да превози роднините си след празненство
15-годишният се качил зад волана, за да превози роднините си след празненство

15-годишният се качил зад волана, за да превози роднините си след празненство

Полицейска гонка в Карловско. Заловен е 15-годишен, който се качил зад волана, за да превози роднините си след празненство. Това е четвърти случай за годината в региона, в който малолетни са хванати да шофират, съобщава bTV.

Полицейски патрул опитал да спре за проверка лек автомобил миналата вечер край Сопот. Шофьорът не се подчинил и започнало преследване.

„Те тръгват със служебния автомобил след него, подават звукови и светлинни сигнали, и на около 2 км се подчинява и спира автомобилът“, каза главен инспектор Сълко Литов, началник РПУ - Карлово.

Зад волана се оказва 15-годишно момче от Твърдица.

„В самия автомобил се возят неговия баща, на който се води автомобилът, неговият чичо и първият им братовчед. Лицата са употребили алкохол и са го предоставили на непълнолетния и неправоспособен водач да го управлява“, допълни главен инспектор Сълко Литов.

Чичото подхвърлил 50 лева подкуп в полицейския автомобил. Двамата с бащата са били задържани за 24 часа. След освобождаването му от ареста бащата обясни, че научил сина си да шофира по поляните.

„Той е дете, значи, аз му позволих, аз съм му баща, това е, не е проблем. Има някои без книжки, наркомани, ама те са богаташите, които не си знаят парите“, каза Христо Стоянов, баща на неправоспособния шофьор.

Бащата е с акт, че е предоставил колата на неправоспособния си син. Автомобилът е със свалени номера, а чичото ще отговаря пред съда за опит за подкупване на полицаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари