Полицаите в Русе излязоха на мълчалив протест тази вечер

0
Полицаите носеха лентички с националния трикольор и така показаха несъгласието си с реформите в социалната сфера
Полицаите носеха лентички с националния трикольор и така показаха несъгласието си с реформите в социалната сфера Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 50-ина служители на реда от русенската дирекция на МВР излязоха на мълчалив протест тази вечер пред сградата на Областната дирекция на полицията в града. Те носеха лентички с националния трикольор и така показаха несъгласието си с реформите в социалната сфера.

Полицаите не приемат промените в социалния кодекс, според който трябва да се пенсионират на 55 години. Те искат да се запази сегашния вариант от изискване за минимален стаж от 27 години, от които 18 години в системата на МВР. Според тях вариантът за компромисна възраст от 50 години, който е бил обсъждан, не е удачен и настояват да не се правят промени.

Служителите на реда възразяват и срещу промените, с които се изисква полицаите да отработват отпуските си. Те заявяват, че това ги поставя в дискриминационно положение спрямо останалите държавни служители. Отделно, че тези промени влизат в сила със задна дата от 1 април.

Председателят на Управителния съвет на Синдиката на служителите в МВР Иван Павлов се разграничи категорично от внушенията, че зад протеста на полицаите стоят политически сили. Твърдението бе отправено днес от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари