Протестът на полицаите в Русе: Не сме съгласни с бюджета

6
Униформените са против "реформите на парче"
Униформените са против "реформите на парче" Видео: Русе Медиа

Униформените са против "реформите на парче"

Полицаи, пожарникари и служители на тел.112 от Русе излязоха тази вечер на протест. Около 100-ина служители на реда се събраха пред сградата на общината, за да заявят несъгласието си с проектобюджета в частта му за МВР, предаде Русе Медиа

Участниците искат справедливо възнаграждение за работата им. Те настояват за обещаното 20 % увеличение, както и за по-добра техническа обезпеченост. Не са съгласни и с отделянето на тел.112 заедно с пожарната в нова агенция, без да е правено обсъждане.

Основните ни искания са бюджетът за 2022 , че служителите на МВР не са включени вътре, и отново започналите реформи на парче, без функционален анализ. Беше обещано, че ще бъде направен, но в проектобюджета го няма. Имахме среща с министър-председателя, но тя няма да отмени националния протест в неделя. В понеделник отново имаме среща с него, но бюджетът ще бъде приет на второ четене идната седмица, така че не виждаме голям шанс нещо да се промени“, каза членът на УС на СФСМВР Иван Димитров.

Участниците в протеста почетоха с падане на колене и паметта на Апостола на свободата Васил Левски в деня, когато се навършват 149 г. от гибелта му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    19
    Ето драги полицаи ....
    Усещате ли народната любов? Или и вие като Каскета ще речете - "Щом не ни обичат , значи си вършим работата" Не, не я вършите.
  • 16
    18
    Ах, колко сте долниииии!
    Да попитам: сега може ли ние да дойдем да ви бием, докато протестирате мирно за някакви дреболии?
  • 15
    17
    русенец
    Като не харесвате бюджета на МВР, защо не отидете да работите като лекари в някоя болница? Или да станете учители, те също са с доста добро заплащане за резултатите от труда, който полагат.
  • 15
    16
    Ицо Шпагата
    За какво протестирате? А да вярно! Заради ниското месечно възнаграждение… До някъде съм съгласен, но нека не забравяме колко ЧЕНГЕТА се облагодетелстваха от Мумията Пламен Нунев и управлението на ГЕРБ като цяло в гр. Русе! Можем и поименно да ги посочим господата от “Криминална” към 1во и 2ро! За четиристайните апартаменти купени с пари от НАРКОТИЦИ, за скъпите автомобили отново закупени с пари от НАРКОТИЦИ! Въпросът ми към вас господа е, по-доблестни ли ще се чувствате ако исканията ви за увеличаване на месечното възнаграждение бъдат удовлетворени?! Някои от вас, по-спокойни ще спят с мисълта, че до вчера взимаха пари на ръка от наркодилъри и други такива шайки?! По-високото ви възнаграждение, ще ви направи ли неподкупни?! Питам???
  • 10
    15
    Феликс Едмундович Дзержински
    Съвет към поредното правителство: Спрете да си играете с полицията и пожарната на дръж ми ПИШКАТА.Тези игрички през годините на всички управляващи мухлари докараха полицията че и армията до това дередже.Имат управляващите хемороиди,полицията виновна.Някой управляващи и бизнесмени прекаляват с някой развеселяващи продукти и гушкането на ДДС,обществени поръчки,заобикаляне на митнически задължения,такси,акцизи: Полицията виновна.Раздадоха безконтролно и незнаещо язовири и наводниха градове и села,полиция и пожарна виновни.Осакатиха образование,речни корита и осякоха гори: Полицията е виновна.НАЛИ ВИЕ НАЗНАЧАВАТЕ ТЕХНИТЕ НАЧАЛНИЦИ ИЗ МИНИСТЕРСТВА И СЛУЖБИ ДА ВИ ПАЗЯТ ДУПЕНЦАТА И ОТ ТАМ ПО НИЗХОДЯЩА ГРАДАЦИЯ. ВИЕ ГИ НАЗНАЧАВАТЕ И УВОЛНЯВАТЕ,ТЕ ДА ВИ РАЗСЛЕДВАТ ВАС? КАК ДА СТАНЕ? ТЕЗИ ЗОЛУМИ НЕ ГИ ПРАВЯТ ПОЛИЦАИ ,А ФИРМИ И БИЗНЕСИ ПРИБЛИЖЕНИ ДО УПРАВЛЕНСКИ И ПРАВИТЕЛСТВЕНИ КРЪГОВЕ БЕЗ РАЗЛИКА В ПОЛИТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ,ЦВЯТ,ГЕРБ,ДПС,БСП,СДС,ВМРО- ВСЕ ТАЯ. КОЙ ПРИБИРА ПАРСАТА ОТ МЕСТНОТО УПРАВЛЕНИЕ И ЦЕНТРАЛНО? ПОЛИЦАИТЕ ИЛИ НЯКОЙ МУНЧО СЕДНАЛ ЗАД ФИРМА? ФИРМАТА НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА КОМФОРТ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ? КОЙ СПИРА ПРОВЕРКИ? КОЙ НАЗНАЧАВА НА ПОСТОВЕ С ВИСОКО ПАРТИЙНО И ДРУГАРСКО ДОВЕРИЕ,ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ МЕСТНИ ГЛАШАТАИ ИЛИ ПОЛИЦАИТЕ? НЕЩО ИМА СБЪРКАНО В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ,НО НЕ ОТ СЕГА. ТУРИХА КИРО ЧЕ ДА ОПЕРЕ ПЕШКИРО? КЪДЕ СА ИМ ВЕЛИКИТЕ СЛЕДОВАТЕЛИ,РАЗУЗНАВАЧИ,ПРОКУРОРИ,СЪДИЙ? НЯМА ГИ И ПРИ ТЕЗИ И ОНЕЗИ ПРЕДНИТЕ. СЛУШКАТ И СЕ ГУШКАТ,А НЯКОЙ МУШКАТ. НЕ БУТАЙТЕ ПОЖАРНА И ПОЛИЦИЯ ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ВИ ВАДИ ОТ ПАРЛАМЕНТО СКРИТО ЗА ДА Е ПОКРИТО КЕЛЯМЕТА ТАКИВА СЕЛСКИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари