Полицаи скандират "боклуци" пред парламента

0
Полицаи от цяла България се готвят за протестни действия
Полицаи от цяла България се готвят за протестни действия

Стотици служители на МВР се събраха пред Министерството на финансите, където по-рано днес имаше среща на министрите на финансите и на вътрешните работи, и на полицейски синдикати, които обсъдиха готвените промени в бюджета на МВР за следващата година.

Някои от събралите се полицаи носят жилетки на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Те блокираха улиците "Раковски" и "Славянска" в частта й пред финансовото министерство. В района се образуваха огромни задръствания. Движението е затворено между улиците "Гурко" и "Цар Освободител".

На мястото дойдоха няколко полицейски патрулки. Пристигнаха също така главният секретар на МВР Георги Костов, както и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Двамата влязоха на среща с финансовия министър Владислав Горанов.

Главният секретар на МВР Георги Костов проведе разговор със своите колеги. От него стана ясно, че диалогът между ръководството на МВР, служителите, синдикатите и финансовото министерство ще продължи и утре. След разговора Костов се оттегли, като съобщи, че утре в 8.30 ч. при премиера Бойко Борисов ще се проведе среща с участието на министъра на вътрешните работи и министъра на финансите, предаде репортер на Novini.bg.

Георги Костов увери събралите се на протест служители, че утре въпросът, който ги вълнува, вече няма да е на дневен ред. Той обясни, че е професионален ръководител на МВР, а не "господар на чувствата" и че всеки един рапорт на напуснал служител е притеснителен.

Представители на полицейските синдикати заявиха пред репортер на Novini.bg, че полицаи от цялата се готвят за протестни действия. В Хасково служители на МВР се подготвят за блокада на магистралата. Служители на МВР от Гоце Делчев също ще подкрепят своите колеги, като затворят проходите "Шипка", "Хаинбоаз" и "Маказа".

След разговора с главния секретар на МВР част от събралите се служители на вътрешното министерство се oтправиха на шествие по улица "Раковски", друга част тях тръгна към сградата на Народното събрание. Минавайки покрай парламента, полицаите скандираха "боклуци". След това протестиращите се насочиха към кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител", където също движението бе спряно. На мястото дойдоха главният секретар на МВР заедно с шефа на СДВР Младен Маринов. Костов призова полицаите да се оттеглят.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари