Полицаи излизат на протест в София днес

0
Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство
Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство

Синдикатите в МВР ще излязат в 13 ч. на протест.

Причината е недоволство от работата на дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството, предава БНР. 

Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство. Според тях има нужда от промени в дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР информират, че въпреки положените през последните години усилия, нейни членове и всички служители в МВР продължават системно да са потърпевши от неспособността на дирекцията да предложи на ръководството на министерството решение на проблеми, които засягат пряко професионални и икономически интереси на служителите.

Полицаите призовават още вътрешния министър във възможно най-кратък срок да започне официални преговори с тях с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация.

В същото време днес се навършват се 141 години от създаването на МВР.

На 5 юли 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър.

От 1992 г. 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

Заради извънредната противоепидемична обстановка ръководството на министерството реши да отмени публичните събитията. Няма да се проведат традиционната церемония по полагане на венци пред Паметника на Незнайния воин и церемонията за награждаване на служители, показали високи професионални резултати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари