Полицаи искаха да глобят русенец, но сбъркаха

0
Актът е паднал в съда заради грешки на полицаите, които са го съставили / Снимката е илюстративна
Актът е паднал в съда заради грешки на полицаите, които са го съставили / Снимката е илюстративна

Наказателно постановление с глоба от 500 лева беше отменено от съда.

Глобен е собственик на апартамент, от който през нощта се чувала силна музика и пречела на живеещите наоколо, информира briagnews.bg.

Около 3.10 часа на 12 юли двама полицейски служители били изпратени по сигнал на адрес на ул. "Лозен планина". Граждани се оплакали, че им се нарушава тишината и спокойствието. Униформените разбрали, че музиката се чува от втория етаж и позвънили на вратата. Отворило момиче, което повикало собственика на жилището - Т.Т. Полицаите му разпоредили да намали музиката и да си даде личната карта, за да му съставят акт. Той обаче отказал и затворил вратата. Служителите на реда служебно направили проверка за самоличността на мъжа и съставили акта в патрулката. В него било вписано, че нарушителят е отказал да го подпише. За този отказ като свидетел се разписал другият полицай.

Глобеният с 500 лв. обаче е обжалвал акта пред Районния съд в Русе. От събраните по делото доказателства е установено, че има съществено нарушение на административно-производствените правила, водещо да съществено нарушаване правото на защита на жалбоподателя във връзка с издаването и връчването на акта. Нарушителят би трябвало да се запознае със съдържанието на акта, дори да откаже да го подпише. По делото е описано, че след като полицаите съставили акта, не са направили опит да го връчат на глобения и така е опорочена процедурата по съставяне и връчване на акта.

Съдът реши да отмени наказателното постановление, с което Т.Т. е глобен с 500 лв. Решението подлежи на обжалване пред Русенския Административен съд.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари