Политик, работещ с материали на клиента

0
Планът му е да разположи няколко верни хора и да реализира мечтата си по борисовски
Планът му е да разположи няколко верни хора и да реализира мечтата си по борисовски

В контролираният медиен формат - "Вожд говори с народа" още веднъж стана ясно, че Слави не е антисистемен, а е продукт на школата, произвела Борисов. Говори без неудобни журналисти, дори Щаба допуска от време на време някой неудобен въпрос.

Слави направи разговор с предварително одобрени симпатизанти. На "народа" са говорят неща, които очакват да чуят. Политиката на захарния памук - обем има, съдържанието тънко, само щампи. Щял да управлява точно като Борисов - той няма програми, няма идеологии, прави това което "народа иска", след питане. Политик работещ с материали на клиента.

Въпреки че звучи примамливо, това е рецепта за бедствие, защото в трудни времена, времена на трудни реформи, трябват лидери, които да излязат пред народа, а не такива, които се крият зад неговото "мнение". Какво според вас е мнението на народа по ваксините? Едни искат, други не искат, но всички са против нищо правенето, тоест трябва да има ваксини.И какво в този случай ще му бъде позицията му? Пък и всеки друг път, когато народът няма достатъчното информация и няма единно мнение, какво правим? В остро динамични ситуации често има време само за един добър ход, всички след това са лоши.

Къде е доказателството, че той ще има вярна преценка?

Имам вече наблюдения, които ще споделя в отделен анализ, според който Пеевски е написал драматургия за преобразяването си, като прехвърля влиянието си зад кулисите, тъй като го очаква съдбата на Коломойски. В тази пиеса Слави играе централна роля, на българския "Зеленски".

Той е резервната гума на Корпулентния и част от негов съвместен проект с Борисов за контрол на властта след изборите. Защото няма вариант при който ББ да бъде премиер.

Дори приказката за по-малкото зло на коалиция на ИТН с ДБ и Изправи се, лежи изцяло в контекста на Борисовщината от преди 15 година. Не че иска да влезе във властта, ама е принуден. Той ангел, другите грешници.

Най-голямата му амбиция, която остана нереализирана, заради отказът на ББ да му даде разрешение да строи до японския хотел, бе Слави да стане поредния олигарх. ББ му попречи тогава. Пеевски сега му дава тази възможност.

И забележете, той не поема никаква лична отговорност, няма какво да губи. Пеят в шоуто "Боят настана", пък не съм ги виждал на протести.

Но и лидерите на другите парстии, които му гостуваха в шоуто не се усетиха че го легитимират като опозиция за да изпълни ролята си.

Не иска пост, направо преминава към роля на Почетния. Всички други лидери на несистемни партии рискуват и залагат личните си съдбите - ако не успеят е ясно че ще трябва да подадат оставка и да се разделят с пост, с пари, с привилегии, а вероятно ще напуснат и политиката.

Слави ще подаде оставка от шоуто ли?

Това е планът - да разположи няколко верни хора и да реализира мечтата си по борисовски.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари