Politico: Расте доверието към евроатлантиците, ГЕРБ изпреварва ПП/ДБ с 5%

0
"Има такъв народ" са увеличили подкрепата на 6% през август
"Има такъв народ" са увеличили подкрепата на 6% през август Снимка: Novini.bg

"Има такъв народ" са увеличили подкрепата на 6% през август

"Възраждане" губят инерцията, която набраха след изборите през април и от 16% в средата на юли партията на Костадин Костадинов в момента би спечелила отново около 14% от гласовете. Това обаче означава, че формацията вече е четвърта, а не трета политическа сила. Това показва социологията на брюкселското издание "Politico", цитирано от FROG NEWS.

Същевременно се вижда, че "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) са започнали да се съвземат и да връщат позициите си, след като драстично загубиха доверие след изборите през април и управлението, в което участие имат и ГЕРБ-СДС. Обединението би спечелило 22% от гласовете, ако изборите бяха днес - все още сравнително далеч от резултатите през април, но една идея по-близо от позициите им в средата на юни.

Няма драстична разлика в доверието спрямо Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС. Формацията, която държи предимно на твърд електорат, в момента би спечелила 27% от гласовете, показват данните.

ДПС обаче са увеличили подкрепата си с 1%, което им помага да изпреварят и партия "Възраждане". Формацията би се наредила като трета политическа сила.

Промяна няма по отношение на левицата. БСП държат стабилно 9-те процента, след като на изборите през ноември 2021 г. доверието спрямо червените се срина драстично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -11
    6
    PoliZZtico
    Увеличава се доверието в партийките, поддържащи ТероруZZстан в Булгаристан-БКП, ИТН и "вгъZZраждани"! Още събират към 3 % олигофрени, които гласуват под строй за тях за жълти копейки от Пасоля на Мутрофанката!
  • -1
    5
    LOL
    Мразим боко тиквоча, ама от него по-мразим Копейката и неговите фашизо-русофилистични закани. Така че новината за отичането в канала на копейката е добра. Той за това вече не врещи, че иска нови избори. След поредните избори като вземе 5-6% и повече няма да чуете от устата му думите "нови избори".
  • 0
    4
    Ivcho
    те всички ще ги изпреварят съвсем скоро
  • 9
    3
    Наблюдател
    Доверието в надупените подлоги на Боко и ДеБелян няма как да расте, освен ако не е правено проучването сред умствено изостанали индивиди. Тази продажна измет трябва да бъде изрината от управлението и изхвърлена на бунището, където и е мястото!
  • 24
    2
    Хаха
    Расте ви простотията с тези нагласени проучвания
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари